Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκληρή επίθεση Σβίγκου στη ΝΔ: Δεν βρίσκει λέξη, κατά των δανειστών! Μόνον κατά της κυβέρνησης …

Σκληρή επίθεση Σβίγκου στη ΝΔ: Δεν βρίσκει λέξη, κατά των δανειστών! Μόνον κατά της κυβέρνησης …

«Η πλειοψηφία των δανειστών καταλαβαίνει ότι η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης υπακούει και σε μια λογική σταθεροποίησης γενικότερα της Ευρώπης, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την ίδια», υπογράμμισε, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, που κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «υποκριτική στάση».

Ξεκινώντας όμως από το θέμα συζήτησης των ημερών αυτών, τους νέους έμμεσους φόρους, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η συμφωνία του Αυγούστου» -συμφωνία που επήλθε μέσα από εκβιασμούς και τη στιγμή, μάλιστα, που τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει ό, τι χαρτί του δοθεί, όπως είπε σε άλλο σημείο- «ήταν μια δύσκολη συμφωνία, ειδικά στο φορολογικό κομμάτι και τους έμμεσους φόρους. Οι επιβαρύνσεις για τους πολίτες είναι δεδομένες». Αλλά και υπ’ αυτό το πρίσμα, «γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα αλλαγής σελίδας, έτσι ώστε οι πολίτες να δουν τα οφέλη και της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας», συμπλήρωσε.

Ευκαιρίας δοθείσης όμως, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, με αφορμή χθεσινό non paper της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φορολογία: κινδυνολογεί, βγάζει πράγματα από το μυαλό της, ήταν οι δύο κατηγορίες που απηύθυνε στον αντίπαλο πολιτικό χώρο.

Αλλά και για τη διαπραγμάτευση ευρύτερα, όσον αφορά το παρελθόν, «ζητούσε να υπογράψουμε πολύ χειρότερα πράγματα», ενώ όσον αφορά το παρόν, «δεν υπάρχει βέβαια καμία κουβέντα από την πλευρά της ΝΔ για τις νέες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών για ακόμα περισσότερη λιτότητα». Μια στάση, με δυο λόγια, «καθ’ όλα υποκριτική, τη στιγμή που δεν βλέπει τι συντελείται στη χώρα και ποιες είναι οι πιέσεις που ασκούνται στη χώρα, ποιες πιέσεις ασκήθηκαν και την προηγούμενη περίοδο και ποιες είναι οι πιέσεις που ασκούνται για την επόμενη περίοδο».

Σε σχέση με την τρέχουσα φάση της διαπραγμάτευσης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι «η ελληνική πλευρά εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας στο οποίο μπορούν να συγκλίνουν όλες οι πλευρές. Και αυτό το σημείο ισορροπίας, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν μπορεί να περιέχει προληπτική νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018», σημείωσε με έμφαση.

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top