Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ρέντσι: “Στις 3 το πρωί ο Τσίπρας μου είπε “it’s enough” και σηκώνεται να φύγει! Προσπάθησα να τον σταματήσω …”

Ρέντσι: “Στις 3 το πρωί ο Τσίπρας μου είπε “it’s enough” και σηκώνεται να φύγει! Προσπάθησα να τον σταματήσω …”

Αναλυτική αναφορά στην κρίσιμη, για την χώρα μας, ευρωπαϊκή σύνοδο η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015, περιέχει το τελευταίο βιβλίο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία. Ο νυν επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, στο βιβλίο του Avanti (Eμπρός), γράφει:
«Φτάνω στις Βρυξέλλες και χασμουριέμαι, όπως πάντα. Συνήθως οι συνεδριάσεις είναι ιδιαίτερα βαρετές. Αυτή την φορά υπάρχει, όμως, ένα διαφορετικό κλίμα. Η ένταση είναι αισθητή. Η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα δέχεται σειρά επιπλήξεων από τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς θεσμούς και η προσπάθεια του νέου Έλληνα πρωθυπουργού είναι να βρει έναν έντιμο συμβιβασμό ανάμεσα στις- συχνά τεράστιες- απαιτήσεις των δανειστών, και στην εκλογική του πλατφόρμα. Η Ελλάδα, εδώ και οκτώ μήνες, ταλαντεύεται ανάμεσα στην παραμονή και στην έξοδο από το ευρώ. Οι εφημερίδες, στην Γερμανία, ασχολούνται μόνον με αυτό. Ένα μέρος της γερμανικής κοινής γνώμης ασκεί σαφείς πιέσεις υπέρ της αποβολής της Ελλάδας από την Ένωση.

»Στην νύχτα αυτή της αλήθειας κάθομαι δίπλα στον Αλέξη. Είμαστε σχεδόν συνομήλικοι και έστω και αν οι Ιταλοί υποστηρικτές του με περιγράφουν σαν τον εχθρό που πρέπει να καταρριφθεί, γνωρισθήκαμε και υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Μαζί με τον Ολάντ δημιουργούμε ένα κοινό μέτωπο κατά των επιθέσεων σε βάρος του Τσίπρα που εξαπολύει το μέτωπο όσων υποστηρίζουν την δημοσιονομική ακαμψία. Κατά τις τρεις την νύχτα, η τελευταία μορφή του κειμένου προβλέπει την δημιουργία ενός ταμείου πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα προκύψουν από τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις, με έδρα όχι την Αθήνα, αλλά το Λουξεμβούργο. Αρχίζει η σύγκρουση. Ο Τσίπρας μου λέει με χαμηλή φωνή, στα αγγλικά: «Ιt’s enough», δεν μπορώ άλλο. Προσπαθώ να τον σταματήσω.

»Στην συνέχεια, όταν απομακρύνεται για να τηλεφωνήσει στην Αθήνα, παίρνω τον λόγο μαζί με τους Γάλλους για να υπερασπισθώ όσα είναι δυνατόν. Υψώνω τη φωνή. Η συνεδρίαση διακόπτεται. Και έξω, στους διαδρόμους, αρχίζουμε να φωνάζουμε: «σε τι σας χρησιμεύει το να ταπεινώνετε έναν λαό;» ρωτώ τους δυο πιο φανατικούς υποστηρικτές της εξόδου της Ελλάδας, και οι δυο από τον Βορρά. Ξεκινά η πιο έντονη λεκτική διαμάχη που έχω ζήσει μέσα σε μια τριετία. Ο συμβιβασμός θα φτάσει μόνον στις οκτώ το πρωί, με τον Τσίπρα σωματικά κουρασμένο, αλλά εντός Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / left.gr

9 thoughts on “Ρέντσι: “Στις 3 το πρωί ο Τσίπρας μου είπε “it’s enough” και σηκώνεται να φύγει! Προσπάθησα να τον σταματήσω …”

  1. Καλλίτερα να είχαμε φύγει, να αρχίσαμε την εξορυξη και να μοιραζόμαστε με τους Τούρκους το πετρέλαιο του Αιγαίου (όπως οι Βρετανοί με τους Νορβηγους το πετρέλαιο της Β. θαλασσης), να σταματούσαμε το συναγωνισμο στα όπλα με τους Τούρκους και να είμαστε ένα ήσυχο, ελεύθερο και ευτυχισμένο κράτος με τον κόσμο να μη πεινάει! Και ας τους αφιναμε το ευρώ να γράφεται με Ελληνικά γράμματα στα χαρτονόμισματα τους. Και τότε να τους βλέπαμε!

    1. Θες να πεις οτι, όπως τους Βρεττανούς και τους Νορβηγούς θα μας αντιμετώπιζαν οι Αμερικάνοι αν τους κάναμε το ίδιο κόλπο με τα πετρέλαια στο Αιγαίο, απο κοινού ΜΡ τους Τούρκους; Δεν θα μας βομβάρδιζαν όπως τον Μιλόσεβιτς επειδή τάχα ο Ερντογάν είναι Δικτάτωρ και καταπατά τα ανθρώπινα δικαι ή ματα στην Τουρκία, και εμας γιατί γίναμε συμμαχοι του;

      1. Μα με το δικό μας συντεταγμενο Grexit και το ήδη βρετανικό brexit τότε Αμερικανικές η Βρετανικές εταιρίες θα έκαναν τις εξορυξεις, θα μας βομβαδιζαν κιόλας ? Αλλά και πάλι αλλά, χρειάζονται ηγέτες με……… και θα βλέπαμε τότε το Σόιμπλε, τους βόρειους τάχα φίλους του και την ίδια τη ΕΕ

  2. ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΑΣ–ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ’ ΠΟΛΛΑ ΤΡΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ–ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ..Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΘΕΛΕ–ΘΕΛΕΙ–ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ–ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ -ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ–ΕΡΩΤΗΜΑ–ΟΚ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ–ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑΘΑ ΕΙΑΓΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ασ πουμε??/με μεταξωτες κορδελλες???μα ειμαστε σοβαροι κ να κανουμε τεκμηριωμενη αντιπολητευση..

  3. ο ΜΑΤΤΕΟ ΡΕΝΖΙ Κ η κυβερνηση του ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ..αλλα κ οιμ Ιταλοι εχουν τα σοβαρα προβληματα με τους μεταναστες–στραβοι κουτσοι στη ΙΤΑΛΙΑ–Ο ΜΙΚΡΟΝ–ΜΑΚΡΟΝ –κωφευει,η ευρωπη το ιδιο..αντι να τα βαλλουν –οι ευρωπαιοι με τουε ΓΑΛΛΟΥΣ -ΙΣΠΑΝΟΥΣ -ΟΥΓΚΡΟΥΣ -ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥς για το θεμα των προσφυγων,αφηνουν την Ιταλια μονοι της..το σο”ι’ ευρωπαικη ενωση ειναι αυτη ,ουτεο θεος το ξερει..καλλιτερα να διαλυθει..

  4. διωρθωση//ΟΥΓΓΡΟΥΣ–//ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ–συγνωμη γραφοντας γρηγορακανω λαθη..κ παλι συγνωμη συντροφοι..

Leave a Reply

Top