Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > “Παραφρόνησαν”! Σε “διπολική διαταραχή” τα Νέα μετά την επίσκεψη του ζεύγους Μακρόν

“Παραφρόνησαν”! Σε “διπολική διαταραχή” τα Νέα μετά την επίσκεψη του ζεύγους Μακρόν

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας “Τα Νέα” που ασχολείται με την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και το που πιστώνεται η επιτυχία της, σχολιάζει με ανάρτησή του το enimerosi24.gr:

“Το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική μικροψυχία των ΝΕΩΝ του Σαββατοκύριακου στο κύριο άρθρο τους, άλλωστε είναι μια σκληρά αντιπολιτευόμενη εφημερίδα… που πρέπει όμως να παραδεχθεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι η επίσκεψη Μακρόν ήταν επιτυχημένη! Το πρόβλημα λοιπόν είναι όταν μια εφημερίδα του κύρους των ΝΕΩΝ επικαλείται πολιτικές αρλούμπες για να μην παραδεχθεί – ακριβώς, αυτό το αυτονόητο, για χαζό – αντιπολιτευτικούς λόγους στα όρια του πολιτικού κομπλεξισμού!

Και αναγκάζεται να πιστώσει την επιτυχία της επίσκεψης Μακρόν – με τη σειρά που καταγράφεται στο κύριο άρθρο, πρώτον στον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο (δεκτό), δεύτερο στα κόμματα της αντιπολίτευσης (κουλό!) και τρίτον (και καταϊδρωμένη) στην κυβέρνηση… Αλλά για να μην το πάρει επάνω της ή πιο σωστά για να μην μπερδέψει τους αναγνώστες της, το συνοδεύει με την προσθήκη  «Αν και ο επικεφαλής της (ενν. τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) δεν απέφυγε τον πειρασμό για μια άσκοπη επίδειξη αλυτρωτικού πνεύματος»!

Με άλλα λόγια και ανεξάρτητα από τη σειρά που επιλέγει ο συντάκτης του κύριου άρθρου να πιστώσει την επιτυχία της επίσκεψης… Υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος, ο Λεβέντης, η Φώφη και ο Σταύρος δούλεψαν για την επιτυχία της επίσκεψης!

Μόνο δούλεψαν; Ίδρωσαν και μάτωσαν! Κι αν δεν ήταν αυτοί, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε! Ο συντάκτης του άρθρου το λέει πεντακάθαρα,  «Η υπεύθυνη αντιπολίτευση που με τη στάση της έδειξε ότι μια εθνική υπόθεση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης»!

Και για όσους δεν κατάλαβαν αν η αντιπολίτευση δεν κρατούσε τη στάση που περιγράφει η εφημερίδα η επίσκεψη θα ναυαγούσε, μπορεί να ακυρώνονταν, γενικά θα ήταν τραγωδία!

Στο ίδιο όμως ντελιριακό πνεύμα ο συντάκτης του κύριου άρθρου συνεχίζει με συστάσεις προς την κυβέρνηση και κάπου εκεί το τερματίζει!

Ενώ λοιπόν κουνάει το δάχτυλο και λέει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση… δηλαδή του τύπου, «Θα ήταν δείγμα κακής πολιτικής νοοτροπίας η κυβέρνηση να κεφαλοποιήσει κομματικά και όχι εθνικά την επίσκεψη Μακρόν»… ή «Θα ήταν λάθος να εκμεταλλευτεί τη λάμψη του προσώπου και όχι την ουσία των όσων είπε για την Ευρώπη του μέλλοντος»… Το ξεφτέρι ο συντάκτης στην αμέσως επόμενη πρόταση αγνοεί τη σύσταση του και κάνει αυτό που ζητά να μην κάνει η κυβέρνηση γράφοντας, «Η οποία, σημειωτέον, δεν είναι η Ευρώπη που ευαγγελιζόταν το κυβερνών κόμμα»!

Και κουνάς με συμπόνοια το κεφάλι σου, διότι σκέφτεσαι «Το παιδί είναι καμμένο»! Δεν γίνεται να λέει στην κυβέρνηση να μην το κομματικοποιήσει, αλλά να το κομματικοποιεί ο ίδιος! Εκτός κι αν εξαιρείται, διατηρώντας το προνόμιο μόνο για τον εαυτόν της η εφημερίδα!”

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top