Είστε εδώ

O “Γερούν γερά” Λιαρόπουλος, έμμισθος σύμβουλος του Ντυνάν επί Λοβέρδου και όταν ο Καρχιμάκης τον αποκαλούσε καταστροφή! Η “κόντρα” με την Παναγιωταρέα

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος είχε αναλάβει το ρόλο έμμισθου συμβούλου στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ώστε να συντάξει έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, με πρόταση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Τον κ. Λοβέρδο έχει υποδείξει ως «πρωτεργάτη» του σχεδίου για την εκποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτικά συμφέροντα ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική, κυρίως για το ρόλο του στην απόσυρση των ένδικων μέσων κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Λ. Λιαρόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός όταν διαγράφηκε από το Ποτάμι για την επική ανάρτησή στο Facebook, στην οποία έγραφε το… γλαφυρότατο: «Γερούν, γερά…». Το εν λόγω post έγινε κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων του 2015, με τον κ. Λιαρόπουλο να παίρνει το μέρος του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ευτυχώς, ο Ολλανδός δεν μάσησε»!

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε στην Εξεταστική την έκθεση που συνέταξε η Ομάδα Συμβούλου Διαχείρισης του Λυκούργου Λιαρόπουλου. Από τον έλεγχο σε λογαριασμό Διαφόρων Εξόδων, για τα έτη 2010 και 2011 εμφανίζονται αγορές προσωπικών ειδών, πολυτελών αντικειμένων ως δώρων, «τα οποία δεν συνάδουν με το σκοπό, τη φύση και τη λειτουργία του ιδρύματος». Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τα εξωφρενικά δώρα του κ. Μαρτίνη –προς άγνωστους μέχρι στιγμής παραλήπτες- ανέρχεται σε 120.938 ευρώ, μόνο για το έτος 2010. Συνολικά, τα δώρα Μαρτίνη για τη διετία κόστισαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» 318.409 ευρώ.
Μέρος της λίστας με τα χρυσά –στην κυριολεξία- δώρα δόθηκε στη δημοσιότητα. Ενδεικτικά, ο κατάλογος περιλαμβάνει: συλλεκτικές ιστορικές αναπαραστάσεις αξίας 17.762 ευρώ, χρυσά γούρια αξίας 10.799, πολυτελή ρολόγια αξίας 8.000 ευρώ, χρυσές λίρες αξίας 2.126 ευρώ, μανικετόκουμπα αξίας 1.750 ευρώ, πορσελάνινα βάζα –με ή χωρίς δράκους- αξίας 3.115 ευρώ και πολλά άλλα.
Επί ΠΑΣΟΚ έγινε σύμβουλος στον ΟΑΕΔ και αργότερα υποδιοικητής του ΙΚΑ. Μετά πέρασε στον τραπεζικό δημόσιο τομέα κι έγινε μέλος στο Δ.Σ. της ΕΤΒΑ, διευθύνων σύμβουλος της Ιωνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ταυτόχρονα από το 1996 διευθύνει το εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχει σε πολλά Δ.Σ. φορέων της Υγείας και είναι καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής.
Το 2011 ύστερα από δηλώσεις του ως προέδρου της επιτροπής που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας περί κατάργησης (με συγχωνεύσεις) του Νοσοκομείου Λασιθίου, ο τ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης δήλωνε: «Εχει τινάξει το πανελλήνιο στον αέρα με την τακτική που ακολουθεί». Ο κ. Καρχιμάκης σημείωνε την ανάγκη απομάκρυνσης του κ. Λιαρόπουλου από την ευαίσθητη θέση του προέδρου της επιτροπής, πράγμα που εισηγήθηκε και στον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο. Στο μεταξύ θύελλα είχαν ξεσηκώσει οι προθέσεις του στην ιατρική κοινότητα.
Σε ενδεικτική «κόντρα» Λιαρόπουλου – Παναγιωταρέα (2012) για τις πανάκριβες υπηρεσίες τους στο χρεοκοπημένο «Ερρίκος Ντυνάν», η δεύτερη είχε καταγγείλει ότι ο Λ. Λιαρόπουλος για μια τρίμηνη σύμβαση με το νοσοκομείο που κατέρρεε πήρε 70.000 ευρώ, ενώ κανένας άλλος εργαζόμενος δεν είχε εισπράξει δεκάρα.
Την ίδια περίοδο ο καθηγητής υποστήριζε, απαντώντας σε επιστημονικό άρθρο του Κέιμπριτζ στο έγκυρο «Lancet», ότι με την τρόικα όλα πάνε καλά στον τομέα της δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Οι καθηγητές του Κέιμπριτζ είχαν απαντήσει με αριθμούς και κατακεραύνωναν τις δηλώσεις του.
Πηγή: left.gr / koutipandoras.gr / efsyn.gr / in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *