Είστε εδώ
Home > FAQ news > O Αλέξης έδωσε στον μικρό Αμίρ την ελληνική σημαία που του πήραν άλλοι … (φωτό)

O Αλέξης έδωσε στον μικρό Αμίρ την ελληνική σημαία που του πήραν άλλοι … (φωτό)

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για όλη την Ευρώπη, αλλά και τεράστιας ανθρώπινης και συναισθηματικής αξίας, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου – χωρίς καμια προηγουμενη ενημέρωση σε κανάλια και μήντια – τον μικρό Αμιρ από το Αφγανιστάν και την οικογένειά του, που την εβδομάδα που πέρασε έγιναν δύο φορές θύματα βιας και ρατσισμού από συμπολίτες μας. Πρωτα από τους δασκάλους και τους γονείς του σχολείου στο οποίο φοιτεί και οι οποίοι του αφαίρεσαν ετσιθελικά το δικαιωμα να σηκώσει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβριου την σημαία και μετά προχθές το βράδυ από ασίστες ρατσιστές, που επιτέθηκαν άνανδρα στις 3 τα ξημερώματα στην οικια που διαμένει με του γονείς του.

Υποδεχόμενος τον Αμίρ και τη μητέρα του, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας σημείωσε για τη συνάντηση: «Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».


Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του προκειμένου να τους εκφράσει την συμπαράστασή του, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκαν επίθεση στο διαμέρισμα που μένουν.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις» και όπως έγραψε στο Twitter ζήτησε από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.


Πηγή: Συμέλα Παζαντζή

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top