Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η κ.Τσικρίκα θα ρωτήσει τώρα τον καναλάρχη της γιατί δεν θέλει να δηλώσει πόθεν έσχες; (Nα καταργήσει το πόθεν έσχες ζητούν οι καναλάρχες από το ΣτΕ)

Η κ.Τσικρίκα θα ρωτήσει τώρα τον καναλάρχη της γιατί δεν θέλει να δηλώσει πόθεν έσχες; (Nα καταργήσει το πόθεν έσχες ζητούν οι καναλάρχες από το ΣτΕ)

Πριν από 4 μήνες στη ΔΕΘ δακρύβρεχτες η κ. Τσικρίκα και η κ.Σαββοπούλου από το Star είχαν απευθύνει ερώτηση κόλαφο στον Πρωθυπουργό αν μπορεί να τις κοιτάξει στα μάτια γιατί δήθεν ο διαγωνισμός για τις άδειες που είχε διεξαγάγει η κυβέρνηση έκλεινε όσα κανάλια έμειναν εκτός και άφηνε τους εργαζόμενους σε αυτά χωρίς δουλειά.

Σήμερα οι καναλάρχες της κ.Τσικρίκα και της κ.Σαββοπούλου μαζί με την υπόλοιπη παρέα του καρτέλ των “καβαλάρηδων των εθνικών συχνοτήτων” (ΕΙΤΗΣΕΕ) κατέθεσαν αίτημα στο “φιλικό” για αυτούς, όπως έχει αποδειχτεί, ΣτΕ, να τους εξαιρέσει (προστατεύσει) από την υποχρέωση κατάθεσης πόθεν έσχες στα όργανα της πολιτείας. Δηλαδή ζητούν την εφαρμογή του Συντάγματος αλά καρτ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αδειοδοσία ζητούν την κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου και κρύβονται πίσω από το “φάντασμα” μίας ανεξάρτητης αρχής όπως το ΕΣΡ, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με το αυτονόητο της διαφάνειας των μετόχων και των κεφαλαίων, τα οποία διακινούν, απαιτούν να ισχύσει για αυτούς πλήρης απαλλαγή και κατά συνέπεια να συνεχιστεί και η αυθαιρεσία και η πιθανή παρανομία.

Ο λόγος φυσικά είναι πολύ απλός και δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι απαιτούν και αυτοί να συμπεριληφθούν στην προνομιακή κάστα των 5 δικαστικών ενώσεων των δικαστών που θελουν να εξαιρούνται από την υποβολή πόθεν έσχες.

Ο λόγος “κύριοι” ονομάζεται offshore αφού είναι γνωστό ότι σχεδόν σε όλα τα κανάλια οι μετοχές δεν ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα (καναλάρχες και οικογένειές τους) αλλά σε δαιδαλώδεις offshore. 

Κι αν κανείς ψάξει από που τροφοδοτούνται τα κεφάλαια αυτών των offshore τότε πραγματικά για τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές και πίσω από τα κανάλια μπορεί να προκύψουν μεγάλα ερωτηματικά.

(ΥΓ 1: Είμαστε βέβαιοι ότι τα ερωτηματα αυτά θα τα θέσουν οι καλές συνάδελφοι και έμπειρες στο πολιτικό ρεπορτάζ κ. Τσικρικά και Σαβοπούλου αντίστοιχα στα ιδιοκτησιακά καθεστώτα των καναλιών τους.
ΥΓ 2: Όσο τα αδικήματα του είδους δεν θεσπίζονται ως «ιδιώνυμα» η Τσικρικά και η κάθε Τσικρικά έτσι θα ενεργούν, όπως έτσι θα ενεργεί και το ΣτΕ (έχουν ήδη εξαιρέσει τους … εαυτούς τους) και, τελικά, το πόθεν έσχες θα αφορά την κυρία Ελπινίκη που έχει το ψιλικατζίδικο στο ημιϋπόγειο
)

Έτσι,λοιπόν, λίγο πριν λήξει στις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, όπως είχε γράψει το thefaq πριν μία εβδομάδα, η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας κατά πρώτον με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικολάου Σακελλαρίου, να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της Ένωσης, αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων και κατά δεύτερο να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε ηλεκτρονική μορφή.

Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων των δικαστών και εισαγγελέων μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις και η οποία (προσφυγή) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

Οι καναλάρχες με την προσφυγή τους με την οποία ζητούν προσωρινή διαταγή για να ανασταλεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, επικαλούνται κατά κύριο λόγο τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλαν οι δικαστικές Ενώσεις, περί αντισυνταγματικότητας, αντίθεσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), κλπ.

Ακόμη, η ΕΙΤΗΣΕΕ υποστηρίζει ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, εκτός του προέδρου της που είναι πρώην δικαστικός λειτουργός, ενώ αναφέρει επίσης την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων του συνόλου σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζητεί να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι, εταίροι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διαχειριστές, καθώς και οι γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, λόγω του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις.

Τέλος, υποστηρίζει την αντισυνταγματικότητα, αλλά και την αντίθεση του μέτρου της υποβολής δηλώσεων, στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλπ και μάλιστα, πολύ περισσότερο όταν για τα μέλη και τα στελέχη της Ένωσης τηρείται στο ΕΣΡ ανελλιπώς μητρώο διαφάνειας.

Πηγή: altsantiri.gr

One thought on “Η κ.Τσικρίκα θα ρωτήσει τώρα τον καναλάρχη της γιατί δεν θέλει να δηλώσει πόθεν έσχες; (Nα καταργήσει το πόθεν έσχες ζητούν οι καναλάρχες από το ΣτΕ)

  1. Άντε λοιπόν ΣΤΕ (Συμβούλιο της Επιβουλής!!!!!!!!),μέχρι να καθαρογράψετε την απόφαση/ντροπή για τις τηλεοπτικές άδειες (ακόμη το παλεύετε;;), μετά τους εαυτούληδές σας, απαλλάξετε και τους εκλεκτούς σας (κακόμοιρους!!!!!) μιντιάρχες με τις offshore, από την υποχρέωση της δήλωσης πόθεν έσχες. Πού να ψάχνετε τώρα καημενούληδες να βρείτε την άκρη στα έχει του κάθε φτωχούλη που κάνει το κουμάντο χωρίς να κατέχει τίποτα……Θα’πρεπε να ντρέπεστε, παράσιτα του κρατικού μηχανισμού.

Leave a Reply

Top