Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > “Να αρπάξουνε, να φάνε, και, άμα λάχει να ‘ουμε, να γ…νε. Γιατί όχι δηλαδή; Όλα δικά τους τα ‘χανε. Όμως τώρα ο Αλέξης, ο κυρ Αλέκος, ο Νίκος, ο Παύλος και τα άλλα τα παιδιά, τους χαλάνε τη σούπα”

“Να αρπάξουνε, να φάνε, και, άμα λάχει να ‘ουμε, να γ…νε. Γιατί όχι δηλαδή; Όλα δικά τους τα ‘χανε. Όμως τώρα ο Αλέξης, ο κυρ Αλέκος, ο Νίκος, ο Παύλος και τα άλλα τα παιδιά, τους χαλάνε τη σούπα”

Όταν ο Αλέξης επιχειρεί να κάνει πράγματα, να αλλάξει σάπιες καταστάσεις, να σπρώξει αλλαγές που έπρεπε, όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες (αλλά οι καθ έξιν εξουσιομανείς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπούκωναν και μπουκώνονταν με φράγκα και τα είχαν όλα γραμμένα), τότε και καλά, κατά τα καλόπαιδα τύπου Παπαχρήστου και λοιπών, η κυβέρνηση «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους θεσμούς».

Δεν λένε ψέματα οι άνθρωποι.

Ντουβρουτζάς τους έχει έλθει – δεν βοηθάει και η ζέστη βλέπετε – γιατί τώρα, τούτη η κυβέρνηση, με το που έκλεισε η αξιολόγηση, βάζει μπρος τις μηχανές. Και ξεκινάει, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει τα καλόπαιδα της γαλαζοπράσινης εξουσίας εδώ και δεκαετίες, από την Περιφέρεια, από τη Βόρεια Ελλάδα, ναι αυτήν που οι άλλοι χρησιμοποιούσαν μόνο για… ντεκόρ επίδειξης κούφιας εθνικοφροσύνης. Για σημαιάκια και παράτες. Όχι για ανάπτυξη, όχι για δουλειές, όχι για τις ανάγκες των ανθρώπων. Αλλά για τις δικές τους «ανάγκες»: να αρπάξουνε, να φάνε, και, αμα λάχει να ‘ουμε, να γ…νε. Γιατί όχι δηλαδή; Όλα δικά τους τα ‘χανε.

Όμως τώρα ο Αλέξης, ο κυρ Αλέκος, ο Νίκος, ο Παύλος και τα άλλα τα παιδιά, τους χαλάνε τη σούπα. Και μένουνε τώρα τα ορφανά τους, οι αισχροί απολογητές αισχρών ανθρώπων, να κάνουν κριτική στον… Γιάννη τον Μπαλάφα.

Το «αιδώς Αργείοι» δεν έχει νόημα. Γιατί απλά δεν έχουν τσίπα… Είναι κωλοπετσωμένοι (και μικρονοϊκοί) μέχρι τέλους….

Αντζελίνα η Συριζαία

Leave a Reply

Top