Είστε εδώ
Home > FAQ media > Μειώνεται στο 5% από 20 που ήταν ο φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια … Μαγνήτης για ενδιαφερόμενους νέους παίκτες!

Μειώνεται στο 5% από 20 που ήταν ο φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια … Μαγνήτης για ενδιαφερόμενους νέους παίκτες!

Ως μαγνήτης για πιθανούς νέους παίκτες να επενδύσουν στην απόκτηση μιας άδειας στην ελληνική τηλεόραση κρινεται η σημερινη κίνηση του υπ ΨΗΠΤΕ Νικου Παππά που έρχεται ως απάντηση στην προσφυγή και των άλλων δυο από το καρτέλ των καναλαρχών, στο ΣτΕ κατα της διαδικασίας αδειοδότησης που ολοκληρωνεται εντός των επόμενων 90 ημερών! Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά, ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1.4.2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3845/2010 (Α’65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ Α.Ε.

Η τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάποτε με έλεγαν “Ιανό”. Κάπου αλλού με είπαν “α-χειρο-ήθη”. Αλλού “κ Διευθυντή”…
– Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;;
– Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο…
( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ – Τζακ Νίκολσον )
Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον … Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι … πολλά “όργια σε αυτήν την βίλλα”!).

Leave a Reply

Top