Είστε εδώ
Home > FAQ news > Με πρόεδρο τον Στέλιο Παππά ξεκινάει η εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ

Με πρόεδρο τον Στέλιο Παππά ξεκινάει η εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ

Με πρόεδρο τον οικονομολόγο Στέλιο Παππά θα ξεκινήσει την εκκαθάριση του δημόσιου πλέον Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Παράλληλα ανακοίνωσε και την σύνθεση των διοικήσεων στους δύο νέους φορείς αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

«Ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε μετά από δεκαετίες δημόσιες κοινωνικές αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη, και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιων» ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη και οι αστικές συγκοινωνίες δεν είχαν καλή σχέση μέχρι σήμερα, είτε αυτό αφορούσε τα λεωφορεία και τον ΟΑΣΘ, είτε τα έργα του Μετρό. Εμείς φιλοδοξούμε οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να ανήκουν στη Θεσσαλονίκη, το Μετρό να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία το 2019, τα λεωφορεία και ο ΟΑΣΘ να γίνει μια προσπάθεια της κοινωνίας της πόλης και των φορέων της, επιτέλους να αποκτήσουν τον κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι:

«Πλέον τα λεωφορεία ανήκουν στον ελληνικό λαό και ο ΟΑΣΘ στους Θεσσαλονικείς, και αυτό είναι και το πνεύμα των τοποθετήσεων που έγιναν».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ θα εκκαθαρίσουν τον οργανισμό, θα λειτουργήσουν δηλαδή ως εκκαθαριστές, θα λειτουργήσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ως λειτουργοί, και θα προετοιμάσουν την μετάβαση στον νέο φορέα.

Πρόεδρος τοποθετείται ο Στέλιος Παππάς, και αυτό έχει τη δική του σημασία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης. «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, κεντρικό μήνυμα. Γι’ αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου, με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» τόνισε.

Αναλυτικά τα νέα μέλη του ΔΣ του ΟΑΣΘ:

1.    Στέλιος Παππάς, Οικονομολόγος – Πρόεδρος
2.    Σάββας Παναγιωτίδης Διπλ. ΠΜ – Δ/νων Σύμβουλος
3.    Ακρίτας Καϊδατζής, Νομικός
4.    Μανώλης Λαμτζίδης, Δικηγόρος
5.    Φώτης Μπιμπάσης, Υποψ. Διδάκτωρ
6.    Όλγα Γιάννη, Δημοσιογράφος
7.    Καλυψώ Γούλα, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θες/κης
8.   Γαβριήλ Αβραμίδης, Περιφ. Σύμβουλος της Περιφ. ΚΜ
9    Εκπρόσωπος των Εργαζομένων

Ο υπουργός ανακοίνωσε τα μέλη του ΔΣ του νεοσύστατου Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ενώ στη συνέχεια ανέφερε και τα ονόματα του ΔΣ του νέου επίσης οργανισμού που θα αντικαταστήσει τον ΟΑΣΘ, του ΑΣΥΘ, σημειώνοντας ότι αυτά θα ανακοινωθούν επίσημα με την σχετική δημοσίευση του ΦΕΚ:

Μέλη Δ.Σ. ΟΣΕΘ:

1. Κωνσταντίνος Αμπατζάς, Δικηγόρος – Πρόεδρος
2. Ιωάννης Τσωνάς, Διπλ. ΑΤΜ – Δ/νων Σύμβουλος
3. Δρόσος Δρόσος, Οικονομολόγος
4. Αντώνιος Ελευθεριάδης, Τραπεζικός υπάλληλος
5. Αλέξανδρος Κιτικίδης, Δικηγόρος
6. Ευστάθιος Αβραμίδης, Περιφ. Σύμβουλος της Περιφ. ΚΜ
7. Παρίσης Μπίλλιας, Διπλ. ΠΜ, πρόεδρος ΤΕΕ τμ. ΚΜ
8. Αθανάσιος Παππάς, Αντιδήμαρχος Δήμου Θες/κης
9. Εκπρόσωπος ΠΕΔ ΚΜ

Μέλη Δ.Σ. ΑΣΥΘ:

1. Κυριακή Αραβίδου, Διπλ. Μηχανικός, δημόσιος υπάλληλος
2. Δημήτρης Αργυρόπουλος, Φωτορεπόρτερ
3. Σαρηγιάννης Ιάκωβος, Μηχανικός
4. Ζαρκάδης Βαγγέλης, Οικονομολόγος
5. Γιώργος Τοζίδης, Οικονομολόγος
6. Γκανούλης Φίλλιπος, Μηχανικός

Ο κ. Σπίρτζης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚ-Μ) δεν έχει στείλει ακόμα το μέλος που τοποθετεί στο ΔΣ, τονίζοντας ότι «δεν έχει κάνει ακόμα την τιμή να μας στείλει εκπρόσωπο. Ακόμα και σε αυτό το θέμα μάλλον δικαιώνεται η κυβέρνηση. Όταν στείλει τον εκπρόσωπο της θα συμπληρωθεί».

Στη συνέχεια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μια Επιτροπή ατόμων με ειδικά προβλήματα και ειδικών για άτομα με ειδικά προβλήματα, που θα παίξει εποπτικό ρόλο στους δύο φορείς.
Επίσης με απόφαση του υπουργού οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των φορέων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα συγκροτηθούν σε μια επιτροπή ώστε υπάρχουν κοινές διαδικασίες και κοινή κοινωνική πολιτική.

«Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να μην μετακινεί με αξιοπρέπεια τους ανέργους, να μην δίνουν τα μηχανήματα στα λεωφορεία ρέστα, να μην υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, να μην υπάρχουν και τα υπόλοιπα, τα οποία η κοινωνία της Θεσσαλονίκης επιτέλους θα τα ζήσει» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την καθυστέρηση πληρωμής δύο μηνών στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι «για να μην υπάρχει καμία απορία τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα δοθούν, έχει γίνει ήδη αίτημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, άρα είναι θέμα λίγων ημερών για να τακτοποιηθεί το ζήτημα», ενώ ερωτώμενος για το αν η μισθοδοσία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι εξασφαλισμένη ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει δημόσιος οργανισμός που η μισθοδοσία δεν είναι εξασφαλισμένη».

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο οι νέες διοικήσεις θα επισκεφθούν μαζί του τα γραφεία των φορέων, «και θα ξεκινήσουν την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους εργαζόμενους, και τον εξοπλισμό που έχει απομείνει και θα παραλάβουν, να αρχίσουν να οικοδομούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης που ανήκουν στον ελληνικό λαό».

Πιο συγκεκριμένα θα επισκεφθούν τον παλιό ΣΑΣΘ ώστε να εγκατασταθεί η νέα διοίκηση, και τον παλιό ΟΑΣΘ για να εγκατασταθεί η νέα διοίκηση, ενώ θα γίνουν και συναντήσεις με τους εργαζόμενους.

Τέλος, ερωτώμενος ο υπουργός αν έχει επικοινωνήσει με την απελθούσα διοίκηση του ΟΑΣΘ και αν θα γίνει διαδικασία παράδοσης ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «έτσι συνηθίζεται αλλά μερικές διοικήσεις σε διάφορα επίπεδα, όπως θυμάστε, δεν παραδίδουν, για να θυμηθούμε και το πρόσφατο παρελθόν προ διετίας», αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ουδέποτε παρέδωσε στον σημερινό πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

«Θα επικοινωνήσουμε με τον κ. Στεφανίδη και φαντάζομαι θα είναι εκεί. Παρά τις διαφωνίες έχει μια αστική ευγένεια πάντα» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: left.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top