Είστε εδώ

«Με fake news και ακροδεξιό λαϊκισμό προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο έξω από το Πεδίο του Άρεως» (ηχητικό)

Το Πεδίον του Άρεως ξαναέχει σφυγμό, σφύζει από πολίτες και ζωή, γεμίζει δράσεις και συλλογικές δραστηριότητες, το Άλσος Οικονομίδη ξανανοίγει και κάποιοι με μια ατζέντα ακροδεξιού λαικισμόυ και fake news προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον αποκλείσουν από το να πλησιάζει στο Πεδίον του Άρεως. Αυτή είναι η αλήθεια…
Το Πεδίο του Άρεως πλέον φυλάσσεται, καθαρίζεται, οι παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένες, το Άλσος Οικονομίδη ανοίγει, η επισκεψιμότητα έχει ανέβει κατακόρυφα, παρά την ατζέντα ακροδεξιού λαϊκισμού που προωθείται με fake news για να κρατήσουν τον κόσμο έξω από το δημόσιο χώρο, είπε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα δρόμου σε όλη την Αθήνα σε συνεργασία με ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ για τους τοξικοεξαρτημένους
«Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και επενδύουν σε μία δεξιά ατζέντα φόβου, τρόμου, ακροδεξιού λαϊκισμού», είπε η κ. Κυπριανίδου, σημειώνοντας ότι «υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση που έχει σκοπό να δαιμονοποιήσει μία ολόκληρη περιοχή. Το ερώτημα είναι ποιος ωφελείται;».
«Το Πεδίο του Άρεως βρίσκεται στο κέντρο μίας πυκνοδομημένης περιοχής (250 στρέμματα πρασίνου στα σύνορα Γκύζη, Εξαρχείων, Κυψέλης) και τρισήμιση χρόνια τώρα βήμα-βήμα το ανατάσσουμε, με συγκεκριμένα αποτελέσματα, εντελώς ορατά για οποιονδήποτε καλοπροαίρετο. Η επισκεψιμότητα του πάρκου έχει ανέβει κατακόρυφα, με δεκάδες εκδηλώσεις πολιτιστικού, αθλητικού, ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που συνδιοργανώνουμε με φορείς, ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες, από την περιοχή και όχι μόνο», όπως είπε.
Θύμισε ότι «όταν ξεκινήσαμε, το Πεδίου του Άρεως είχε απαξιωθεί, δεδομένου ότι η προηγούμενη εργολαβία είχε κηρυχθεί έκπτωτη. Τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν αναλάβαμε την Περιφερειακή Αρχή βρήκαμε ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα που καθοδηγήθηκε να κρυφτεί πίσω από τα φυλλώματα του πάρκου, μεγάλο πληθυσμό από τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας».
«Με τις συνεχείς προσπάθειες ανάταξης των υποδομών, τρισήμιση χρόνια τώρα, το πάρκο πλέον φυλάσσεται, το Άλσος Οικονομίδη ανοίγει οσονούπω γιατί έγινε η διαγωνιστική διαδικασία και το έχει παραλάβει ανάδοχος, καθαρίζεται. Οι παιδικές χαρές εδώ και ένα μήνα είναι πιστοποιημένες και παραμένουν στην επιτροπή του Δήμου για να πάρουν την τελική έγκριση, είναι τυπική η διαδικασία που καθυστερεί. Είναι ένα πάρκο σε πλήρη ανάταξη, η επισκεψιμότητα έχει ανέβει κατακόρυφα, βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα για έναν χώρο πράσινου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού έτσι όπως τον θέλουμε», προσέθεσε η ίδια.
«Το πάρκο δεν έχει τέτοια προβλήματα εντός του, υπάρχει ωστόσο ένας αριθμός -πολύ μικρότερος από αυτόν που είχαμε βρει- πασχόντων, τοξικοεξαρτημένων συμπολιτών μας, κυρίως στην Μαυροματαίων», σήμερα, «ένα σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί δημόσιες πολιτικές, δεν είναι πρόβλημα αυτοδιοικητικό, ούτε είναι πρόβλημα καταστολής», συνέχισε η κ. Κυπριανίδου.
Στην Περιφέρεια, όπως είπε, «επιλέξαμε να προσεγγίσουμε το θέμα με όρους επιστημοσύνης, κοινωνικής ευαισθησίας. Προχωρήσαμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα -στα όρια των αρμοδιοτήτων μας ως β΄ βαθμός αυτοδιοίκησης- με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να έχουμε ένα πρόγραμμα δρόμου (streetwork) απλωμένο όχι στο Πεδίο του Άρεως αλλά σε όλο το χώρο του Δήμου της Αθήνας. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται με πιλοτικό τρόπο, με 800.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας».
Όπως υπογράμμισε, «τα θέματα παραβατικότητας είναι θέματα αστυνόμευσης. Η φύλαξη μέσα στο Πεδίο του Άρεως τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας, σε κάθε συμβάν ο φύλακας θα φωνάξει την ΕΛΑΣ να παρέμβει. Χρειάζεται όμως να μην επενδύει κανείς στη συστηματική, εμμονική και στοχοποιημένη αμαύρωση αυτών των προσπαθειών και την δαινομοποίηση του χώρου. Αυτή είναι ατζέντα φόβου που δεν θέλει να λύσει προβλήματα, αλλά να κρατήσει τον κόσμο έξω από το δημόσιο χώρο, έξω από το πάρκο του. Όταν ο κόσμος μένει μακριά, τότε είναι που τα προβλήματα διογκώνονται».
«Πρέπει να μπει η μαμά με το καροτσάκι, το ζευγάρι, ο ηλικιωμένος. Το θετικότερο όλων είναι ακριβώς ότι έχει εκτιναχθεί η επισκεψιμότητα. Με τους Αθηναίους Δρομείς, μία κοινότητα εθελοντών στο δρομικό κίνημα, έγινε μία εκπληκτική εκδήλωση, με παιδάκια και μεγάλους. Έτρεξαν μέσα στο Πεδίο του Άρεως 150 παιδιά και πάνω από 1.000 ενήλικες. Σε άλλη εκδήλωση με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο Πάρκο και το χάρηκε. Αυτός είναι ο κόσμος που θα μιλήσει ειλικρινά για το Πάρκο, όχι τα fake news διάφορων καναλιών κτλ. που ομνύουν, έχοντας χάσει την ψυχραιμία τους, σε μία ατζέντα λαϊκιστική και δεξιά», όπως είπε.

Πηγή: stokokkino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *