Είστε εδώ

Κοντονής: Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ονόματα μπας και ξεχάσει η κοινωνία ότι ήταν ένας κομματικός μηχανισμός παραγωγής σκανδάλων…”

Ο υπουργός κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια μεταμφίεσης του. «Το ΠΑΣΟΚ, έγινε ΕΛΙΑ και η ΕΛΙΑ έγινε Δημοκρατική Συμπαράταξη», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως «η μεταμφίεση συνδυάζεται με την αποκριά και με την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ να ξεχάσει η κοινωνία ότι ήταν ένα κόμμα παραγωγής σκανδάλων».

Ωστόσο, «ο κόσμος δεν ξεχνά ούτε το Τσοχατζόπουλο, ούτε τον Σμπώκο, ούτε τον Παπαντωνίου», σημείωσε και έκανε λόγο για ιστορική ενοχή που «κυνηγάει το ΠΑΣΟΚ».
Αναφορικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο κ.Κοντονής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ότι διαμόρφωσαν μια κατάσταση «απόλυτης σήψης και παρακμής», η οποία βασίστηκε στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο εξασφάλιζε την ατιμωρησία όσων είχαν εμπλακεί σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.
«Μια από τις πρώτες στοχεύσεις της συνταγματικής αναθεώρησης είναι η αλλαγή του άρθρου 86. Θα το ψηφίσετε; Θα συντελέσετε ώστε να αλλάξει αυτό εκτρωματικό νομικό πλαίσιο;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.
Καταφέρθηκε δε και εναντίον της ΝΔ κατηγορώντας την για παρελκυστικές πρακτικές στο ζήτημα του ναρκώπλοιου Noor 1. «Τι θα έκανε οποιοσδήποτε από μας όταν κάποιος κατηγορούμενος του έλεγε πως θέλει να εισφέρει στοιχεία στη Δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια; Αν ο κ. Μητσοτάκης συναντούσε τον Χριστοφοράκο και εκείνος του έλεγε ότι θέλει να αποκαλύψει στοιχεία, τι θα του έλεγε ο κ.Μητσοτάκης;», αναρωτήθηκε.
Αναφορικά με το πόρισμα Παπαντωνίου και την αναρμοδιότητα της Βουλής επί του ξεπλύματος μαύρου χρήματος εξήγησε πως οι επίμαχες δικογραφίες λίμναζαν επί χρόνια, και δεν ερχόντουσαν στη Βουλή και πως δεν υπήρχε άλλη οδός από αυτή που ακολούθησε η Βουλή.
Τόνισε ακόμη πως «το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες έπρεπε να εξετασθεί από τη Βουλή, και κυρίως έπρεπε να εξετάσει το χρόνο τέλεσης του αδικήματος. Αν είχαμε τομή υπουργικής θητείας και του αδικήματος της νομιμοποίησης, δεν έπρεπε να το εξετάσει η Βουλή;».
Ο υπουργός υπογράμμισε, τέλος, πως για την κυβέρνηση υπάρχει πολιτική διάσταση στα εξοπλιστικά, γιατί συνδυάζεται με την εθνική άμυνα, τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τις συνεχείς προκλήσεις που αυτή δέχεται.
«Η κυβέρνηση δεν θα καταθέσει τα όπλα ούτε για τη διαφθορά ούτε για τη διαπλοκή. Θα τα πολεμάμε όπου τα βρίσκουμε. Όλοι θα λογοδοτούν για την αφαίμαξη του ελληνικού πλούτου», κατέληξε ο κ.Κοντονής.
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *