Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού προς την Γερμανία και τη συμμαχία του Βορρά για εκδημοκρατικοποίηση της ευρωζώνης το “μήνυμα” Μακρόν από τον λόφο της Πνύκας!

Κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού προς την Γερμανία και τη συμμαχία του Βορρά για εκδημοκρατικοποίηση της ευρωζώνης το “μήνυμα” Μακρόν από τον λόφο της Πνύκας!

Όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των Ηλυσίων «ο Πρόεδρος Μακρόν θα στείλει στην Ελλάδα ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη» σε αυτή τη χώρα «σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης».

Μιλώντας για την ανάκαμψη και την ελληνική οικονομία, επισήμανε ότι «θα πρέπει να συνοδεύσουμε την Ελλάδα σε αυτή την πιο θετική φάση που ξεκινά και είναι, όπως ελπίζουμε, συμβολική για μια νέα φάση στην Ευρωζώνη».

(Δεν είναι τυχαίο το πολιτικό timing των δηλώσεων Μοσχοβισί προχθές περί παραβίασης κάθε δημοκρατικού κανόνα, από τον τρόπο που λαμβανονται οι αποφάσεις στην ευρωζώνη, ουτε οι αποκαλύψεις Γκάμπριελ, για την σταθερή εμμονή Σόιμπλε στην διάλυση της ευρωζώνης υπό την σημερινή της σύνθεση, αρχής φενομένης με ένα Grexit ! Ο Μακρόν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, σκοπεύουν να δώσουν από την Πνύκα το συμβολικό μήνυμα της αλλαγής της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης, μέσα από την εκδημοκρατικοποίηση θεσμών και διαδικασιών, στους κόλπους της ευρωζώνης!)

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ και από περίπου 40 στελέχη γαλλικών εταιρειών διότι η Γαλλία θα πρέπει να αδράξει τις «σημαντικές ευκαιρίες» που κρύβει η χώρα και οι οποίες συχνά δεν γίνονται αντιληπτές.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ενέργεια, οι υποδομές στις μεταφορές, το περιβάλλον και υπάρχει πληθώρα γαλλικών επιχειρήσεων που εκφράζουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσά τους, και εκτός των μεγάλων ομίλων, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και start ups που θα είναι παρούσες κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Η Γαλλία επιθυμεί να στηρίξει την Ελλάδα στη νέα αυτή φάση, για την οποία εκφράζεται η ελπίδα ότι θα είναι μία συμβολική φάση για την Ευρώπη στο σύνολό της.Ο ίδιος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να διασφαλίσει τη συνέχιση της στήριξης της Γαλλίας , αλλά και να εγγυηθεί την προσωπική του στήριξη στη νέα φάση

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει όμως η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας σε μια κίνηση υψηλού ευρωπαικού συμβολισμού, θέλει να εγκαινιάσει τη νέα περίοδο της εκδημοκρατικοποίησης των θεσμών της ΕΕ, παράλληλα με την οικονομική και νομισματική εμβάθυνση. Πρόκειται μεταφορικά για την επαν ίδρυση ενός “Εργαστηρίου Δημοκρατίας” συμβολικά από το ίδιο σημείο που ξεκίνησε πριν από αιώνες. Από τον λόφο της Πνύκας… θα απευθύνει ομιλία στον βράχο της Πνύκας, την υψηλού συμβολισμού για τη Δημοκρατία τοποθεσία όπου συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Αθήνα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και δεξίωση με τη συμμετοχή της γαλλικής κοινότητας της Αθήνας.

Η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα εντάσσεται στη μακρά συνέχεια των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και των επισκέψεων των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όμως ο Εμανουέλ Μακρόν επιλέγει έναν εξωθεσμικό τόπο για να απευθύνει την δημόσια ομιλία του στην Αθήνα παρουσία νέων, καθηγητών και σπουδαστών της γαλλικής γλώσσας, ως σύμβολο της νέας σελίδας που ανοίγεται μετά το ξεπέρασμα τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και της κρίσης εμπιστοσύνης, επισημαίνουν πηγές της γαλλικής προεδρίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να δείξει ότι η αναδιάρθρωση της Ευρώπης περνά μέσα από την δημοκρατική αναδιάρθρωση.

Ο γάλλος πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει μόνος. Θα συνοδεύεται από περίπου 10 επικεφαλής επιχειρήσεων των εταιρειών Total, Suez, EDF, Sanofi, Orpea, Bpifrance και Engie.

Πηγή: koutipandoras.gr

Leave a Reply

Top