Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Καπέλο” Μερκελ στο Eurogroup! «Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας θα πρέπει να εκτιμηθούν και να εκταμιευθεί η δόση»!

“Καπέλο” Μερκελ στο Eurogroup! «Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας θα πρέπει να εκτιμηθούν και να εκταμιευθεί η δόση»!

H Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να επισημοποιεί τη συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης καθώς πριν λίγο τόνισε σε δηλώσεις της ότι, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εκτιμήσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα.

«Φυσικά και θα ευχόμουν να δούμε αποτελέσματα στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας εκτιμώνται και ότι περαιτέρω πληρωμές (εννοεί εκταμιεύσεις δόσεων) είναι εφικτές» Euδήλωσε η κυρία Μέρκελ σε δημοσιογράφους έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας.

Ειναι προφανές οτι και η Μερκελ ( όπως και ο Σόιμπλε ) θεωρούν το Συμβούλιο των Υπουργών Οικνομικών της Ευρωζώνης ως ένα απλό Διοικητικό Συμβούλιο Εταιαρείας όπου την πλειοψηφία εχει η Γερμανία και ο πρόεδρος και ο ΔΣ ειναι όργανα του μεγαλομετόχου. Με εντελώς άκομψο και “γερμανικό” τρόπο ανακοινωνει τα θέματα που θα απασχολήσουν την ατζέντα της Συμεδρίασης, ερήμην όλων των υπολοίπων. Τα θέματα τα βάζει ο ισχυρός …

2 thoughts on ““Καπέλο” Μερκελ στο Eurogroup! «Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας θα πρέπει να εκτιμηθούν και να εκταμιευθεί η δόση»!

  1. Αυτή η πρόταση επιτείνει την ανασφάλεια και θέτει την Ελλάδα εκτός αγορών για 1μιση χρόνο τουλάχιστον. Η ελληνική κυβέρνηση να κοστολογησει αυτή την απώλεια του 1μιση χρόνου και να ζητήσει από τους υπεύθυνους της καθυστέρησης να πληρώσουν το τίμημα εξ ολοκλήρου. Οι λαοί της Ευρώπης που θα πληρώσουν στην τελική να μάθουν ποιος είναι ο υπεύθυνος γι αυτό. Θα είχε ενδιαφέρον πως θα το έπαιρναν οι Γερμανοί ψηφοφόροι αυτό.

    1. Για παράδειγμα, στο eurogroup του Μαρτίου το spread του δεκαετούς ήταν στο 5,6% Από τότε έχει σκαρφαλώσει για ένα μήνα στο 5,9 και 6% με τάσεις συνεχούς ανόδου. Τη στιγμή μάλιστα που αν είχε παρθεί απόφαση τότε ήδη θα είμαστε κάτω από 5%. Αυτό έχει κόστος; Απώλεια επενδύσεων και πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού. Αν συνεχιστεί για ενάμιση χρόνο ακόμα, πόσο θα είναι αυτό το κόστος;
      Δώστε το λογαριασμό παρακαλώ.

Leave a Reply

Top