Είστε εδώ
Home > FAQ media > Οι ρίζες της κόντρας Τσακνή-Κωστόπουλου και ο “εκβιασμός” στο Μαξίμου που δεν πέρασε

Οι ρίζες της κόντρας Τσακνή-Κωστόπουλου και ο “εκβιασμός” στο Μαξίμου που δεν πέρασε

Στο 2005 και στην υπόθεση της ΑΕΠΙ έχει τις ρίζες της η αντιπαράθεση Διονύση Τσακνή – Βασίλη Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, το 2005, επί ΝΔ, όπως γράφουν οι typologies.gr, ο Β. Κωστόπουλος, ως νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ, είχε αρνηθεί να εισηγηθεί την υπογραφή μιας υπέρογκης σύμβασης με την ΑΕΠΙ και είχε απολυθεί. Ο Διονύσης Τσακνής, ως δημιουργός-μέλος της ΑΕΠΙ (και αργότερα μέλος του ΔΣ), είχε καταθέσει εναντίον του Β. Κωστόπουλου στη δίκη για την απόλυσή του. Τελικά, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τον Κωστόπουλο, ο οποίος πήρε αποζημίωση, υποχρεώνοντας παράλληλα την ΕΡΤ να τον επαναπροσλάβει πέντε χρόνια αργότερα και ενώ είχε λήξει η θητεία της διοίκησης του Χρ. Παναγόπουλου.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε εντύπωση σε πολλούς η επιστροφή Κωστόπουλου στο Ραδιομέγαρο, λόγω της άποψής του για τα ποσά που πρέπει να λαμβάνει η ΑΕΠΙ. Προηγουμένως, το ΔΣ είχε δώσει εξουσιοδότηση στον διευθύνοντα σύμβουλο να υπογράψει σύμβαση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ με την ΑΕΠΙ, αλλά η παραίτηση του Λ. Ταγματάρχη είχε αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία. Σε σχετική κρούση που έγινε στον Β. Κωστόπουλο από στέλεχος του Ραδιομεγάρου η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου ήταν πως σημασία έχουν οι προτεραιότητες της ΕΡΤ και όχι τα αιτήματα της ΑΕΠΙ.

Σε άλλο σχετικό ρεπορτάζ από τις typologies.gr, αναφέρεται ότι αν και η επιλογή του Β. Κωστόπουλου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη Βουλή, ο Δ. Τσακνής είχε δώσει εντολή να μην του παραδοθεί την επόμενη μέρα το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου και να παραμείνει κλειδωμένο. Όταν τελικά άνοιξε το γραφείο την Πέμπτη και επιχειρήθηκε να αποκατασταθεί η ηρεμία, ο Δ. Τσακνής ζήτησε ραντεβού από τον Πρωθυπουργό.

Η ανταπόκριση από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση και στο ραντεβού που έγινε την περασμένη Τρίτη, ο Δ.Τσακνής έθεσε θέμα αύξησης των αρμοδιοτήτων του, οι οποίες από τον νόμο είναι ελάχιστες. Ταυτόχρονα υπέβαλε και την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό και τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, τον Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Δ. Τσακνή να υπάρξει συνεργασία με τα νέα μέλη του ΔΣ. Στη συνάντηση που έγινε την επόμενη μέρα, Τετάρτη, παρουσία του Λ. Κρέτσου και του Β. Κωστόπουλου, έγινε σαφές πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για αλλαγή στις αρμοδιότητες του προέδρου.

Εξάλλου, ο Δ. Τσακνής, μετά την παραίτηση του Λ. Ταγματάρχη, είχε ζητήσει από τον Ν. Παππά να αναλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μαζί με αυτήν του προέδρου. Όμως η κυβέρνηση είχε αποφασίσει πως θα έπρεπε να αλλάξει όλο το σχήμα, διατηρώντας όμως τον Τσακνή στη θέση του.

Πηγή: typologies.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top