Είστε εδώ
Home > FAQ media > Για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του National Geographic ένα 9χρονο διεμφυλικό κορίτσι

Για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του National Geographic ένα 9χρονο διεμφυλικό κορίτσι

To ζήτημα του φύλου και της ταυτότητας θα απασχολήσει τον Ιανουάριο του  2017 το περιοδικό National Geographic, το οποίο θα φιλοξενήσει στο εξώφυλλο του ένα 9χρονο διεμφυλικό κοριτσάκι.

Θέλοντας να ρίξει περισσότερο φως σε ένα ζήτημα, που βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για δεκαετίες, το National Geographic γράφει ιστορία, με το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους και μία μεγάλης κλίμακας έρευνα – ντοκιμαντέρ, για τη σημασία που παίζει το φύλο σε όλον τον κόσμο.

Η 9χρονη στο εξώφυλλο του περιοδικού είναι η Avery Jackson από το Μιζούρι, που στέλνει το δικό της μήνυμα:
“Το καλύτερο πράγμα του να είμαι κορίτσι, είναι ότι δεν χρειάζεται πια, να προσποιούμαι, ότι είμαι αγόρι”.

“Το National Geographic είναι σχεδόν 130 ετών και κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχουμε καλύψει πολλών ειδών θέματα, σχετικά με πολιτισμούς, κουλτούρες και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Η ιδέα μας ‘χτύπησε’, ακούγοντας όλη τη συζήτηση που γίνεται σε εθνικό επίπεδο, ότι το φύλο είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα προς συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης”, δήλωσε η Susan Goldberg, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού, στο NBC.

“Θέλαμε να δούμε, πώς επιδρούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων, αλλά και ειδικότερα το φύλο σε όλο του το φάσμα. Γίνεται πολύ μεγάλη αναφορά στους διάσημους, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα στις τάξεις στο σχολείο ή στους χώρους εργασίας τους οι υπόλοιποι άνθρωποι λόγω φύλου”, είπε.

Ο τίτλος του τεύχους του Ιανουαρίου είναι “Gender Revolution” και καλύπτει μία μεγάλη γκάμα θεμάτων γύρω από το θέμα, ενώ οι δημοσιογράφοι συνομιλούν με ανθρώπους, που δεν ταυτίζονται με τον “παραδοσιακό ρόλο” που υποδεικνύεται από το φύλο τους.
Σημειώνεται μάλιστα, ότι στο National Geographic μίλησαν περισσότερα από 100 παιδιά και έφηβοι από όλον τον κόσμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η δημοσιογράφος Katie Couric επισκέπτεται μία οικογένεια, της οποίας το μικρότερο αγοράκι, σε ηλικία 4 ετών, ανακοίνωσε, ότι νιώθει κορίτσι και οι γονείς της από εκείνη τη στιγμή, το αντιμετωπίζει και κάνει τα πάντα, για να ζει και να αισθάνεται ανάλογα

Πηγή: news247.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top