Είστε εδώ
Home > FAQ news > Για να δούμε λοιπόν, τι εφαρμόστηκε από την ΔΕΘ του 2016 … μέχρι σήμερα ( κ Μητσοτάκη ) !

Για να δούμε λοιπόν, τι εφαρμόστηκε από την ΔΕΘ του 2016 … μέχρι σήμερα ( κ Μητσοτάκη ) !

Είπε πολλά , πάλι, χθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον έναν χρόνο της προεδρίας του στη ΝΔ. Λίγα από αυτά που … έκανε ( δηλαδή σχεδόν τίποτα), πολλά από αυτά που – δήθεν – δεν κάνει η κυβέρνηση αλλά, “μπορεί και θα κάνει εκείνος, αν… γίνει κυβέρνηση) και τίποτα από αυτά που ΔΕΝ έκανε ( πχ να απομακρύνει φαινόμενα τύπου Νικου Γεωργιάδη, Σκλαβούνη, Σπανάκη, Σαλμά, Καραγκούνη κλπ ) από το κόμμα του.

Ας δούμε όμως τι έκανε στο τελευταίο μόνον τετράμηνο, ο … “λαικιστής” Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του και προτείνουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που τόσο πολύ του αρέσει η αλήθεια, να τα ελέγξει μόνος του και μετά να τα συμπεριλάβει στη … #Συμφωνία_Αλήθειας του !
Από τη ΔΕΘ του 2016 ήρθε η ώρα να δούμε τι εφαρμόστηκε μέχρι τώρα:

1)Από τις 10.000 προσλήψεις για την υγεία, τουλάχιστον 5.666 έχουν προκηρυχθεί ήδη

2)Ο νόμος για το μηνιαίο επίδομα σε 2700 φοιτητές έχει νομοθετηθεί και η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας έρχεται σύντομα

3)Τα κοινωνικά προγράμματα επεκτάθηκαν, επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα το ΚΕΑ και ίσως να έχουμε εντός του έτους νέο δωράκι

4)Ο νόμος για την κοινωνική οικονομία τέθηκε σε εφαρμογή και προχωράμε σύντομα οι παρεμβάσεις για τις Start-up επιχειρήσεις…
Αναμένουμε για περισσότερα με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την ένταξη της χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE)

Μιχαλάκης ο Τζόρνταν

3 thoughts on “Για να δούμε λοιπόν, τι εφαρμόστηκε από την ΔΕΘ του 2016 … μέχρι σήμερα ( κ Μητσοτάκη ) !

  1. Προσλήψεις σε δασκάλους και καθηγητές και επαναλειτουργία πολλών σχολείων που είχαν κλείσει σε απομεμεκρυσμένα χωριά, επίσης πρόσλήψεις δασκάλων ειδικής αγωγής που ίχαν να γίνουν 10χρόνια, και αποκατάσταση λειτουργίας των υπηρεσιών στο ΙΚΑ και στελέχωση με παιδιάτρους και Παθολόγους μέχρι να εφαρμοστεί ο νόμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας! Και άλλα πολλά που , (για το 2016 μιλάμε), που θα τα αναφέρω άλλη φορά!

  2. > Επίσης νέα νομοθεσία για σύσταση επιχείρησης σε μία ημέρα καθώς και σύσταση επιχείρησης αποκλειστικά μέσω Η/Υ (από το σπίτι του ο καθένας).
    > Νέα νομοθεσία για την αποκομματικοποίηση του δημοσίου με αντικειμενικότερα κριτήρια ανάδειξης προϊσταμένων και διευθυντών.
    > Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα έως 7 έτη.
    > Νέο πλαίσιο για τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις (αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο).

  3. Επίσης νέα νομοθεσία για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η οποία τους προστατεύει από μη τεκμηριωμένες απολύσεις.

Leave a Reply

Top