Είστε εδώ
Home > FAQ news > Documento: Πώς το “ντόμινο” δύο τραπεζιτών ενέπλεξε δύο συστημικές τράπεζες

Documento: Πώς το “ντόμινο” δύο τραπεζιτών ενέπλεξε δύο συστημικές τράπεζες

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το 2001 ο Μιχάλης Σάλλας, έδωσε ένα κομμάτι της Τράπεζας Πειραιώς που διοικούσε, στον άγνωστο, τότε, δικηγόρο Αντρέα Βγενόπουλο, ο οποίος έγινε ξαφνικά τραπεζίτης.

Στη συνέχεια ο Βγενόπουλος ως τραπεζίτης πια, δίνει δάνεια 134 εκατομμυρίων στην οικογένεια του Σάλλα και σε έναν συνεργάτη του Σάλλα, όπως γράφει το ρεπορτάζ του Documento, με αποτέλεσμα ο Μιχάλης Σάλλας να γίνει μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια από την Τράπεζα Πειραιώς φεύγουν 120 εκατομμύρια μέσω offshore εταιρειών για να δημιουργηθούν κεφάλαια στη MIG του Βγενόπουλου.

Το 2013, συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, μετά την κατάρρευση της Κυπριακής Οικονομίας, η Τράπεζα του Βγενόπουλου Marfin-Λαϊκή περνά στο Σάλλα, με ευθύνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην στελέχους του Σάλλα, Γιώργου Προβόπουλου. Εκείνη τη στιγμή το δάνειο του Σάλλα είναι ακάλυπτο και απλήρωτο. Τι έγινε το δάνειο και πώς η Πειραιώς αγόρασε τη Λαϊκή σε τιμή μικρότερη από το δάνειο του Σάλλα, αναρωτιέται η εφημερίδα;

Τα τελευταία χρόνια διάφορες εταιρείες, εμφανίζονται να αγοράζουν δάνεια τραπεζιτών και offshore εταιρείες να δίνουν κεφάλαια που καλύπτουν λογιστικά κενά, χωρίς κανένας, σύμφωνα με το Documento, να ελέγχει από πού προέρχονται τα κεφάλαια ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έδωσε ποτέ εντολή ελέγχου για το δάνειο Σάλλα, παρότι εξετάζει τα δάνεια που έδωσε ο Βγενόπουλος, έχοντας ασκήσει ακόμη και διώξεις.

Πηγή: documentonews.gr 

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top