Είστε εδώ
Home > FAQ news > ΔΝΤ: “Δεν υπάρχει 4ο Μνημόνιο, γιατί άν υπήρχε θα έπρεπε η κυβέρνηση να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, όπως τα προηγούμενα…”

ΔΝΤ: “Δεν υπάρχει 4ο Μνημόνιο, γιατί άν υπήρχε θα έπρεπε η κυβέρνηση να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, όπως τα προηγούμενα…”

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας mignatiou.com αλλά και της ΕΡΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. για τα ταξίδια της στο εξωτερικό, φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο -εννοεί να προτείνει πλήρη συμμετοχή μαζί με άμεση χρηματοδότηση. Και αυτό, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους. Όπως είναι γνωστό η Γερμανία αρνήθηκε να διαπραγματευθεί το ζήτημα και το ΔΝΤ αποφάσισε να προτείνει την «επί της αρχής έγκριση».

Όπως είναι γνωστό η Γερμανία αρνήθηκε να διαπραγματευθεί το ζήτημα και το ΔΝΤ αποφάσισε να προτείνει την «επί της αρχής έγκριση».

Αναφορικά με την ελάφρυνση, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι ελέχθησαν και έγιναν κάποια πράγματα, πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά. Και δεσμεύθηκε να ενημερώσει το Δ.Σ. εν καιρώ. Χαρακτήρισε δε την πρόταση «επί της αρχής έγκριση» μία άριστη λύση.

Πηγές στην Ουάσιγκτον μας είπαν ότι «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο». Τόνισαν ότι «απλά έγινε μία προσθήκη» και θύμισαν ότι «εάν επρόκειτο για καινούργιο Μνημόνιο έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και ψήφιση». Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, είπαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / mignatiou.com
Φωτό: Πηγή: IMF Staff Photograph/Stephen Jaffe

Leave a Reply

Top