Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Χριστουγεννιάτικες ευχές” από Σόιμπλε:” Να μην μας κατηγορεί ο Τσίπρας, χωρίς εμάς η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη”

“Χριστουγεννιάτικες ευχές” από Σόιμπλε:” Να μην μας κατηγορεί ο Τσίπρας, χωρίς εμάς η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη”

Χριστουγεννιάτικα “μπινελίκια” αντί ευχετήριας κάρτας, από τον φιλευσπλαχνο Γερμανό εταίρο μας. ” Είστε χρεοκοπημένοι, μην μας την λέτε κιόλας …”

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως «η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση».

«Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει χωρίς την στήριξη της Ε.Ε.»

Για την Ελλάδα αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς οικονομική βοήθεια θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό και οι Έλληνες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο.

«Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» αναφέρει ο Σόιμπλε.

Στην ερώτηση ότι «πάγωσε» η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε αναφέρει: «Ρωτήσαμε τους Θεσμούς εάν αυτό είναι σύμφωνο με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη»….

Πηγή: altsantiri.gr

2 thoughts on ““Χριστουγεννιάτικες ευχές” από Σόιμπλε:” Να μην μας κατηγορεί ο Τσίπρας, χωρίς εμάς η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη”

Leave a Reply

6 + seventeen =

Top