Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Σήμερα η απόφαση για τον εξάχρονο γιο της Ρούπα! Τι δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κοντονής.

(vid) Σήμερα η απόφαση για τον εξάχρονο γιο της Ρούπα! Τι δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κοντονής.

«Ελπίζω αύριο ( Κυριακή) να εκδοθεί η απόφαση», «το παιδί ουδέποτε κρατήθηκε, ουδέποτε συνελήφθη και ουδέποτε ανακρίθηκε» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονης, αναφερόμενος στην υπόθεση της επιμέλειας του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα

Πιθανότατα λοιπόν σήμερα η απόφαση για το παιδί της Ρούπα όπως δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής στην ΕΡΤ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το παιδί ουδέποτε κρατήθηκε, ουδέποτε συνελήφθη και ουδέποτε ανακρίθηκε».

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, διαβεβαίωσε πως οι σχετικές γνωματεύσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών. Ο ίδιος επεσήμανε επίσης, ότι οι εισαγγελικές αρχές ενέργησαν ταχύτερα από ό,τι συμβαίνει σε άλλες παρεμφερείς υποθέσεις και διευκρίνισε ότι για τη λήψη της απόφασης «δεν αρκούσε μόνο το αίτημα της οικογένειας Ρούπα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «το παιδί ουδέποτε κρατήθηκε, ουδέποτε συνελήφθη και ουδέποτε ανακρίθηκε».

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» στις 5/1/2017 με την υπ.αριθμ. 5/2017 εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Στις 06/01/2017 το παιδί είχε επισκεπτήριο από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά το οποίο αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.

Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top