Είστε εδώ

(upd) “Σκληρή” ενέργεια Τσίπρα: Κάλεσε τον Κυριάκο να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά του χαριστικού συμβιβασμού με τη…Siemens!

“Ενδοοικογενειακό δράμα”, προκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας.Ξεπέρασε κάθε όριο απάνθρωπης, επαχθούς και ρατσιστικής αντιμετώπισης, εις βάρος του νέου αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, απόψε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Του πρότεινε να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να διεκδικήσει επαναδιαπραγμάτευση με τη Siemens, την σύσταση της οποίας ανακοίνωσε απόψε. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός ανέφερε οτι ο κ Μητσοτάκης θα μπορούσε να βοηθήσει με τις … “γνωριμίες” που έχει στη γερμανική πολυεθνική, που, έχει καταδικαστεί στην ίδια την Γερμανία, αλλά και στις ΗΠΑ, για αδικήματα όπως διαφθορά, λάδωμα κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων, μαύρο πολιτικό χρήμα, παράνομη χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων, κρυφές χορηγίες σε ΜΜΕ κλπ, κλπ…
«Κλείνω με το σκάνδαλο των σκανδάλων. Αναφέρομαι στο σκάνδαλο της Siemens και τον απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό» τόνισε για να προσθέσει ότι «η πρώτη συγκυβέρνηση επιχείρησε να περάσει τον συμβιβασμό από τη Βουλή και υποχώρησαν. Όμως η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν είχε τέτοιες αναστολές. Έτσι επιχειρήθηκε να ξεπλυθεί τόσο το πολιτικό προσωπικό όσο και η ίδια η εταρεία. Το ποσό που πλήρωσε η γερμανική εταιρεία ήταν μόλις 200 εκατ. ευρώ όταν η εξεταστική επιτροπή υπολόγισε τη ζημιά στα 2 δισ. Η κυβέρνηση προτίθεται να συστήσει επιτροπή διεκδικώντας επαναδιαπραγμάτευση με τη Siemens».
«Σας καλώ κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχετε. Άλλωστε οι σχέσεις σας με πρόσωπα μπορεί να φανούν χρήσιμες» τόνισε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για την εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης».
Βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:
-Να συζητήσουμε επιτέλους για τη Δικαιοσύνη, τη Διαφθορά, τη διαπλοκή. Για το σύστημα εξουσίας που οικοδομήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια και έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής τα χρόνια της κρίσης. Για το σύστημα πολιτικής και οικονομικής, θεσμικής εξωθεσμικής εξουσίας που όχι μόνο δεν εκάμφθη αλλά θέριεψε την περίοδο της κρίσης. Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει για να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι ημέρες σας. Οι εγκληματικές σας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων.
-Θα ξεκινήσω από το στρατηγικό μας σχέδιο για μια θεσμικά ισχυρή και προστατευμένη δικαστική εξουσία. Πρέπει να προσεγγίσουμε το μεγάλο θεσμικό πρόβλημα που είναι η πολυνομία και η κακονομία. Δεν είναι αποτελέσματα της διαχειριστικής ανικανότητας, της άγνοιας ή της αδυναμίας. Είναι ίσως το αποτέλεσμα μιας βαθιάς μελέτης νομομαθών πολιτικών του συστήματος εξουσίας που αξιοποίσησαν τις γνώσεις τους ώστε να ανοίξουν παράθυρα, πόρτες ακόμη και πύλες για να παρακάμψουν συνταγματικές επιταγές ακόμα και την ιδια την ποινική τιμωρία.
– Μιλήσατε για παρέμβαση, επικαλούμενη μια συζήτηση του κ. Παπαγγελόπουλου με την εισαγγελέα Τσατάνη. Προκύπτουν κάποια ερωτήματα: Ο κ. Παπαγγελόπουλος ή η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει αυτή η συνάντηση; Αλλά και πώς έφτασε η υπόθεση αυτή στην εισαγγελέα Τσατάνη; Με ποια δικονομική πρόφαση αφαιρέθηκαν από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς οι υποθέσεις του κ. Βγενόπουλου; Ποια ήταν η παρέμβαση; Η έκφραση της νομικής γνώμης του υπουργού για το ζήτημα περί αρμοδιότητας. Ένα νομικό ζήτημα, ουδόλως αθώο, αφού έχει συγκεκριμένες συνέπειες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι για την υπόθεση Βγενόπουλου, έχει εγγράφως διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος Υπ. Δικ. με επιστολή του στον κ. Παπαγγελόπουλο
-Ιδού μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις παρέμβασης στη δικαιοσύνη από το πολιτικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια:
Με το νόμο 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκ. Ευρώ στον Οργ. Σχολικών κτιρίων και τερματίστηκαν όλες οι διώξεις
Με τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013 διαγράφηκαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων.
Το ΝΣΚ στη συνέχεια στηριζόμενο στις διατάξεις αυτές απάλλαξε από κάθε ευθύνη τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και κάθε συμβεβλημένο ιδιώτη.
Με το νόμο 4255/2014 έπαυσαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν την διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ
Με το άρθρο 68 του νόμου 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης.Η διάταξη καταργήθηκε λίγο αργότερα εξαιτίας της γενικευμένης κατακραυγής.
Με το νόμο 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη ΔΣ των Τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για το διαβόητο PSI.
Με το νόμο 4141/2013 ανεστάλλησαν οι ποιν. διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται βάσει μνημον. δεσμεύσεων
Με τον νόμο 4224/2013 απαλλάσσονται τα μέλη του ΔΣ της Λαρκο από κάθε ευθύνη για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Με το άρθρο 19 του ίδιου νόμου σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού
Με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά κυρίου Αθανασίου αντικαταστάθηκε το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα. Βάσει του άρθρου αυτού ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών επιχειρήσεων και Μ.Κ.Ο. που λάμβαναν αφειδώς χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό δημόσιο.
Χειρότερη είναι η παρέμβαση που έγινε με το νόμο 4146/2013 και το άρθρο 78 στο οποίο ορίζεται ότι απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για απιστία. Πρόκειται για την υπόθεση των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα οποία τα δύο κόμματα είχαν βάλει εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατ. χρηματοδοτήσεις.
Η παρέμβαση ν.12 στη δικαιοσύνη έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη πρόκειται για μια νυχτερινή τροπολογία που ψηφίστηκε με την 5η προσπάθεια στη Βουλή. Για τη νομιμοποίηση των τριγωνικών συναλλαγών μεγάλων ομίλων. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκοβαν από συντάξεις και χάριζαν πρόστιμα σε μεγάλους ομίλους.
Είχαμε και ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Δικαστηρίων με τροπολογία του τότε Υπ. Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά του κ. Αθανασίου.
– Τις επόμενες μέρες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια που συνήψαν οι Τράπεζες με τα πολιτικά κόμματα, με τα ΜΜΕ και ειδικά τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο ελληνικός λαός περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις γαι το πάρτι των τελευταίων χρόνων. Το πόρισμα θα βγει όχι «του αγίου ποτέ» αλλά τον Μάιο ώστε να γνωρίζει ποιοι έπαιζαν στις πλάτες τους.
– Πάντοτε υπήρχαν παρεμβάσεις και ασκούνταν πιέσεις στη δικαιοσύνη, όμως την τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου χάθηκε κάθε έλεγχος.
-Oι βεβαιώσεις ποσών από τον έλεγχο της λίστας Λανγκαρντ το 2014 ήταν μόλις 26,6 εκ ευρώ ενώ το 2015 οι βεβαιώσεις έφτασαν τα 175,4 εκ ευρώ.Πρόκειται για αύξηση 559%. Εδώ φαίνεται ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει να χτυπήσει την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη χώρα.
-Για υπόθεση Παπασταύρου: Η υπόθεση του κ. Παπασταύρου αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα που αποτελεί σύμβολο του ξεπεσμού του παλιού συστήματος. Σύμφωνα με έγγραφα ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά φέρεται να μην ήταν απλός διαχειριστής όπως ισχυρίζεται ούτε πληρεξούσιος αντίθετα εμφανίζεται ως δικαιούχος και ιδιοκτήτης. Προκύπτει ότι από το 2012 και μετά φαίνεται ότι προβαίνει σε ενέργειες για να εμφανιστεί ως διαχειριστής και όχι ως ιδιοκτήτης.
– Είναι ντροπιαστική για το πολιτικό σύστημα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το άρθρο 83 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών. Κατά την ΙΕ Κοινοβουλευτική Περίοδο διαβιβάστηκαν στη Βουλή 130 Δικογραφίες, την ΙΣΤ 39 και κατά την τρέχουσα έχουν διαβιβαστεί 26. Για ποιο λόγο χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια δεκαετία για να φτάσουν αυτές οι δικογραφίες στη Βουλή; Η τεχνολογία της λήθης θα τελειώσει
– Κλείνω με το σκάνδαλο των σκανδάλων. Αναφέρομαι στο σκάνδαλο της Siemens και τον απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η κυβέρνηση προτίθεται να συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων διεκδικώντας επαναδιαπράγματευση της συμφωνίας με τη Siemens. «Σας καλώ κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχετε. Άλλωστε οι σχέσεις σας με πρόσωπα μπορεί να φανούν χρήσιμες» τόνισε κλείνοντας την πρώτη του τοποθέτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *