Είστε εδώ
Home > FAQ news > «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για δήθεν απόρριψη της εκταμίευσης της υποδόσης από το EWG» – Τέλη Οκτωβρίου η αξιολόγηση της υποδόσης

«Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για δήθεν απόρριψη της εκταμίευσης της υποδόσης από το EWG» – Τέλη Οκτωβρίου η αξιολόγηση της υποδόσης

Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε «ανυπόστατα» τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το EuroWorking Group συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δισ. έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017.
Κατά το υπουργείο Οικονομικών, η υποβολή των σχετικών στοιχείων και η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς θα γίνει κατά τον Οκτώβριο 2017.

«Επομένως, η παραπάνω υποδόση δεν προβλεπόταν ευθύς εξαρχής, με βάση τη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους», καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα με την εκταμίευση» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι προς τα τέλη του μήνα θα ολοκληρωθεί η εκταμίευση.

Leave a Reply

Top