Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανατροπή Τώρα! Εφ Συν για Κυπριακό: ” Κοντά σε <συμφωνία πλαίσιο> ! “

Ανατροπή Τώρα! Εφ Συν για Κυπριακό: ” Κοντά σε <συμφωνία πλαίσιο> ! “

Ανατροπή – ευχάριστη – φαίνεται να διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες στις συνομιλίες της Γενεύης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αέρας αισιοδοξίας φαίνεται να πνέει τώρα, λίγες μόνο ώρες πριν από την εκπνοή του χρόνου διεξαγωγής των συνομιλιών που αφορούν τα πέντε (από τα έξι συνολικά) κεφάλαια, δηλαδή αυτά που αφορούν τις εσωτερικές πτυχές του προβλήματος.

«Ασχοληθήκαμε με κάποια από τα δυσκολότερα ζητήματα. Τα θίξαμε σχεδόν όλα, έχουμε επιλύσει πολλά απ’ αυτά και είμαστε κοντά στην επίλυση ορισμένων άλλων ζητημάτων… Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα που δόθηκε από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ένα σημαντικό μήνυμα όταν κανείς καταφέρει να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές και να αποκρυπτογραφήσει τα λεγόμενά του” !

Η όλη εικόνα της ενημέρωσης από τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι συνομιλίες πάνε καλά και η κατάληξη θα είναι θετική.

Την ίδια ακριβώς φράση χρησιμοποίησε και κυβερνητικό στέλεχος, όταν τον ρωτήσαμε ( Εφ Συν ) σχετικά.

Και συνεχίζει ο ανταποκριτής της Εφ Συν, “Βεβαίως δεν έγινε από κανέναν λόγος για τελική συμφωνία επί του Κυπριακού σ’ αυτήν τη φάση, όμως, όπως όλα δείχνουν και απ’ ό,τι φαίνεται, το δικό μας ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι οδηγούμαστε στην επαλήθευση της πρόβλεψης που κάναμε σχετικά για τη «συμφωνία πλαίσιο», με την οποία θα κλείσει ο κύκλος των τριήμερων συνομιλιών της Γενεύης” ...

Ο κ. Έιντε ήταν σαφής στις δηλώσεις του, όταν είπε πως στη συνέχεια οι δυο πλευρές θα πρέπει να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες θεμάτων, όπως τα συντάγματα και άλλα ομοσπονδιακά ζητήματα, των οποίων οι λεπτομέρειες θα αφεθούν για μετά. Και τούτο –πρόσθεσε- για να μπορέσει ο λαός να πληροφορηθεί επαρκώς και συγκεκριμένα τις πρόνοιες της συμφωνίας ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί κατά τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ΕΔΩ

Leave a Reply

Top