Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αυτό ΔΕΝ θα το δείτε σε κανένα κανάλι! Διεθνώς “ρόμπα” μας έκαναν οι καναλάρχες για να μην δηλώσουν Πόθεν Έσχες

Αυτό ΔΕΝ θα το δείτε σε κανένα κανάλι! Διεθνώς “ρόμπα” μας έκαναν οι καναλάρχες για να μην δηλώσουν Πόθεν Έσχες

“Κρυφό σχολειό”, οι … πομπές τους! Μέχρι τις Βρυξέλλες έφτασε η απαίτηση των καναλαρχών να εξαιρεθούν από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, με το EurActiv!!!

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες καναλάρχες ζητούν να μην καταθέτουν δηλώσεις πόθεν έσχες», το EurActiv αναφέρει πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών άνοιξαν νέα διαμάχη με την κυβέρνηση, επικαλούμενοι την προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η ΕΙΤΗΣΕΕ υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας τα μέλη της και τα ανώτερα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών να απαλλαγούν από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, όπως συνέβη τον Δεκέμβριο και για τους δικαστές και τους εισαγγελείς.

Όπως επισημαίνει το EurActiv, «η ελληνική κυβέρνηση εδώ και μήνες βρίσκεται σε σύγκρουση με τους καναλάρχες, καθώς αποφάσισε να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία».

Υπενθυμίζει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε χαρακτηρίσει θετικό το ότι η δημοπρασία έφερε επιπλέον έσοδα στο ελληνικό κράτος και είχε τονίσει πως δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, το ΣτΕ έκρινε τη δημοπρασία που έδωσε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματική, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση.

Πηγή: tribune.gr

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

Top