Είστε εδώ

Ναι, ο πρίγκηπας Κυριάκος τρώει παϊδάκια με τα χέρια (του Κώστα Βαξεβάνη)

Ένα πολύ εν τω βάθει ψυχογράφημα-τομή της δημόσιας εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης! Γράφει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων: ” … Ο Κυριάκος συνεχίζοντας την προσπάθεια μεταπήδησης από το status του αφράτου κολεγιοπαιδου σε λαϊκό μαγκάκι της παραβατικης εφηβικής καθημερινότητας απλώς θυμίζει τη Βουγιουκλάκη που έκανε μπάσα τη φωνή για να παίξει το κρητικόπουλο στη “Νεράιδα και το παλληκάρι”.
Από τη συνάντηση του Κυριάκου με τον εξωγήινο του Υμηττού ως τις πρωινές κοπάνες για να δει τον Άρη που ωστόσο έπαιζε το βράδυ, ο Μητσοτάκης πέφτει από γκάφα σε γκάφα γιατί επιχειρεί να πει πράγματα που δεν ξέρει και δεν πιστεύει. Μοιάζει με τον θαμώνα των σαλονιών που έχει μάθει να τρώει με χρυσά μαχαιροπήρουνα και ξαφνικά όταν βρίσκεται σε λαϊκή παρέα επιχειρεί να φάει παϊδάκια με τα χέρια για να μην φανεί ξένο σώμα χωρίς όμως να μπορεί να κρύβει και την αηδία του.
Ο Μητσοτάκης ζει ένα δράμα. Από τη μία πιστεύει πως η χώρα και το κόμμα του χρωστάνε επειδή αποτελεί τον πρίγκηπα της Δεξιάς, από την άλλη δεν βρίσκεται κανένας υπηρέτης ώστε να του δέσει τα κορδόνια για να μην πέσει κάτω. Έτσι περιορίζεται σε επικοινωνιολόγους και στον Άδωνη, που αυτή την περίοδο ωστόσο είναι απασχολημένος με δικά του μεγάλα προβλήματα και την προσωπική του σωτηρία ώστε να ασχοληθεί με τον Κυριάκο. Οι δε αποκαλύψεις που φτάνουν ως την πόρτα του και την πόρτα των οικογενειακών offshore εγκλωβίζουν τον Κυριάκο ακόμη περισσότερο στον προσωπικό θυμό πέρα από τον οποίο δεν μπορεί να δει τίποτα άλλο από εκδίκηση. Ειδικά αυτή την οπτική, δεν γίνεται να την έχουν ούτε όσοι του παραμένουν πιστοί, εκτός αν είναι εμπλεκόμενοι. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε πως οι φίλοι επιχειρηματίες και εκδότες στους οποίους έχει αναθέσει τον σχεδιασμό της πορείας του προς το θρόνο επειδή έχουν τον ίδιο εχθρό, μπορεί στο τέλος να πάρουν το θρόνο και να φύγουν. Ο πρίγκηπας Κυριάκος δεν έχει βασίλειο όπως πιστεύει. Έχει άγνοια και τάση να θεωρεί την τεχνητή εικόνα που ο ίδιος δημιουργεί για τον εαυτό του ως πραγματικότητα. Το κόμμα του, το οποίο μετατρέπει σε υπερσυντηρητικό ολετήρα, σίγουρα θα είναι πιο σκληρό από ό,τι η κοινωνία απέναντί του. Αρκεί και μόνο αν χαθεί η πιθανότητα ρεσάλτου στην εξουσία.
ΥΓ: Η μόνη μεταρρύθμιση την οποία θέλει ο Μητσοτάκης και για την οποία διατύπωσε σαφή θέση είναι η κατάργηση του οχταώρου. …”
Ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Βαξεβ’ανη δημοσιεύεται στο koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *