Είστε εδώ

230 εκατομμύρια όφελος και δρόμο στην κυκλοφορία εδώ και ένα μήνα, παρέδωσε ο Τσίπρας! 650 εκατ έδινε ο Χατζηδάκης για πληρωμένα έργα ….

Ο νέος αυτοκινητοδρομος διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρεβέζης, Ιωαννίνων) και εκτείνεται από τον Αντίρριο έως τα Ιωάννινα, όπου συναντά τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού.
Ουσιαστικά ο νέος αυτοκινητόδρομος συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα, όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Παράλληλα, προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.
Ουσιαστική χαρακτηρίζεται η συμβολή του στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς βελτιώνει την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού με την ολοκλήρωση της κατασκευής της, το ταξίδι από Αντίρριο έως και Ιωάννινα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά
Ο αυτοκινητόδρομος «Ιόνια Οδός», βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη από τις 3 Αυγούστου 2017, οπότε παραδόθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και το τελευταίο τμήμα του.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πέτυχε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να βγάλει και την «Ιόνια Οδό» από το πλήρες τέλμα. Αντιμέτωπη με δυσμενέστατους όρους συμβάσεων που είχαν συνάψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υπέρογκες διεκδικήσεις αποζημιώσεων κατάφερε με πολύ δουλειά και σκληρή διαπραγμάτευση να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα να πετύχει δεσμευτικό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου.
Στην επαναδιαπραγμάτευση για την «Ιόνια Οδό», έναντι των απαιτήσεων και κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πέτυχε όφελος για το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα πολίτη το οποίο ανέρχεται σε 230.240.276 ευρώ!
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ “ΚΑΠΕΛΟ”
Να θυμίσουμε ότι ο Χατζηδάκης έδινε 650€ για να τελειώσουν τα ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ εργα!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ;

Σχόλιο : Αυγερινός Χατζηχρυσός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *