Είστε εδώ

Κρέτσος στο Ε! “Πέρασαν 6 μήνες! Τώρα θα μιλάμε για τα … “μπάνια του ΕΣΡ”! Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση του διαγωνισμού των αδειών “

Συγκεκριμένα, ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μιλώντας στο κανάλι Ε και την δημοσιογράφο Αμαλία Κάντζου, έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του τηλεοπτικού διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πράγμα που δεν βοηθά το ίδιο το ΕΣΡ να δείξει πως είναι πραγματικά ανεξάρτητο και ότι δεν ευνοεί τους καναλάρχες και το τζάμπα.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «Εδώ και έξι μήνες έχει συσταθεί το ΕΣΡ και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας καημός για το πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτός ο τηλεοπτικός διαγωνισμός. παλιά μιλάγαμε για τα «μπάνια του λαού» τώρα θα μιλάμε για τα «μπάνια του ΕΣΡ»…
Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Μορώνη πως χωρούν εννιά άδειες στο τηλεοπτικό φάσμα συχνοτήτων, ο κ. Κρέτσος δήλωσε πως: «μένει να φανεί αν αυτή είναι η άποψη όλου του ΕΣΡ. Όπως και να ‘χει, η μελέτη της ΕΕΤΤ έχει δείξει πως στο φάσμα υπάρχει χώρος για έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και υψηλής ευκρίνειας και δεν μπορώ να ξέρω πως ο κ. Μορώνης είδε εννιά. Εκτιμώ το θάρρος της γνώμης του αλλά το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το χρονοδιάγραμμα για το διαγωνισμό των αδειών».
Στη συνέχεια, την αυτοκριτική του έκανε ο κ. Κρέτσος, όπως ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας πως «πριν λίγους μήνες με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και με την πρώτη είσπραξη των 88 εκατ. ευρώ από αυτούς που νέμονται δωρεάν εδώ και 27 χρόνια τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες είχα βγει και είχα πει πως ‘Το τζάμπα πέθανε’. Δυστυχώς φαίνεται, και μετά την εξέλιξη του διαγωνισμού, ότι και σωσίβιο στη μιντιακή διαπλοκή βρήκαν αυτοί που νέμονταν τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες δωρεάν και ο πολιτικός βραχίονας της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει βάλει μυαλό. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τον Φλεβάρη έστειλε μια επιστολή στο ΕΣΡ όπου ζήτησε να μην προχωρήσει σε κανενός είδους διαγωνιστική διαδικασία και δυστυχώς το τζάμπα ζει και βασιλεύει».
Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *